divendres, 10 de juny del 2011

Entrevista Dr, Mateu Servera - Guia de pràctica clínica sobre el TDAH en nens i adolescents

Recentment, el Ministeri de Sanitat i Política Social ha publicat la Guia de Pràctica Clínica sobre el Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) en Nens i Adolescents. Aquesta Guia s'enquadra dins del Projecte GuíaSalud del Pla de Qualitat pel SNS.

En una entrevista el Dr. Mateu Servera, professor de la Universitat de les Illes Balears, expert en avaluació i tractament dels problemes psicològics de la infància i l'adolescència, especialment en el TDAH, i un dels revisors externs d'aquesta guia, ens parla de la necessitat que existeixin eines utils tant per a professionals com per a les persones afectades.

Explica que aquestes guies són una manera d'unificar criteris en avaluació i tractament a partir de la investigació basada en l'evidència que garanteix, fins a on és possible, que la persona rebrà l'atenció i el tractament més adequat.

Les guies són especialment útils en trastorns complexos, multidisciplinaris i controvertits com el TDAH, on l'excés d'informació crea desinformació i aquest tipus de guies poden constituir un far per mantenir-se en el que la ciència ha pogut establir fins al moment.

Vol posar l'accent en la importancia que la Guia de Pràctica Clínica del Sistema Nacional de Salut fos adoptada com a eina de treball en la majoria de centres dedicats a l'avaluació i al tractament del TDAH, precisament per garantir la millor assistència.

Encara que és conscient que entre investigadors i professionals sempre hi ha punts que poden suscitar discussió, creu que en termes generals és un bon instrument de treball. Opina que el que no té molt sentit és que cada centre treballi de manera diferent i que no arribin a unificar-se els procediments, especialment d'avaluació i diagnòstic.

Això seria un gran avanç molt esperat per les persones afectades!!

Animeu-vos  a donar una ullada a aquesta guia!!

dissabte, 4 de juny del 2011

Més informació sobre la sortida del 5 de juny

Recordeu que per al proper cafè-col.loqui del 5 juny hem organitzat la sortida anual de famílies sòcies. Com l’any passat, l’obrim també a famílies no sòcies que s’hi han interessat. Ens tornarem a trobar a l’alberg INOUT dins del parc natural de Collserola, molt a prop de Barcelona.


La trobada tindrà un doble objectiu:
  • Compartir experiències amb altres pares, mares i afectats en un ambient lúdic i distès.
  • Fer la sessió del Cafè-col.loqui amb la Sra. Elisabet Sánchez, actriu, ballarina i clown. Terapeuta floral i massatgista. És Professora de risoterapia, especialitzada en Dinàmiques de Grup .
Detalls de la sortida:
Dia: 5 de juny, diumenge.
Lloc: Alberg INOUT (Serra de Collserola).
Hora d'arribada: 10:00 h. a recepció
Inici activitats i xerrada: de 11h a 13h
Activitat familiar: de 13 a 14h
Dinar: 14h

Passarem el dia allà. Hi haurà activitats organitzades per als nostres fills (siguin o no TDAH). Les activitats, aconduïdes per monitors, duraran dues hores i mitja. Els grans faran jocs esportius i els més petits, tallers i jocs. En el marge d'aquest temps, els pares i mares tindrem un espai de temps per fer el cafè-coloqui, intercanviar impressions i relaxar-nos. Dinarem al restaurant de l’alberg.

Preu aproximat per les famílies sòcies 17€ els adults i 12 € els fills i filles. Els no socis, 17/12€ del dinar, 8€ del cafè col·loqui i 15€ per família de monitoratge.

Confirmació
Tant per a les activitats, com per als dinars, necessitem saber exactament quantes persones serem. Per confirmar la vostra assistència empleneu i envieu  aquest full inscripció.  ABANS DEL 27 DE MAIG.

Per arribar al INOUT: http://www.inoutalberg.com/

No oblideu confirmar l’assistència omplint el full inscripció i retornant-lo a info@tdahcatalunya.org
No cal dir que ens agradaria molt comptar amb vostra presència i compartir amb vosaltres aquest dia. Podeu portar altres famílies interessades en conèixer l’associació.

Us hi esperem!

divendres, 3 de juny del 2011

Mare heroica!! Familia multi-TDAH!!

Un cas curiós! La televisió canaria ens presenta el cas de Mapi, una dona amb 4 fills amb TDAH.

Al seu fill Alex li diagnostiquen TDAH i la Mapi i la seva familia fan el procés d'entendre, acceptar,  i aprendre el que és aquest transtorn. Més endavant torna a ser mare i descobreix que la seva bessonada de tres també pateix TDAH!!

Un testimoni valent i d'esperança el d'aquesta familia!!

Veure el video