dimarts, 18 d’octubre de 2011

Novetat Europea! Manual on line per a famílies i docents

Després de dos anys de feina, s'ha publicat el Manual on line per a famílies i docents.

Es tracta d’una eina molt potent desenvolupada a nivell europeu, amb la col·laboració i l’assessorament d’ADHD Europe, que és l’organització paraigües que aplega les associacions europees de TDAH. La Federació Espanyola, a la qual pertany TDAH Catalunya, ha participat activament en la seva publicació, així com en al seva traducció. Aquest manual es va presentar en anglès el passat mes de setembre a Brussel·les, versió que podeu trobar a http://www.adhdeurope.eu/ , i aquest mes d'octubre podem disposar ja de la versió traduïda al castellà.

És el primer manual que s'adreça conjuntament a famílies i docents, amb l'objectiu de potenciar i donar suport a l'acció conjunta d'escola i família, amb un llenguatge comú, estratègies comunes i implicació d'ambdues parts, eliminant d'aquesta manera la idea de conflicte.

El contingut del manual està organitzat en 5 volums que us recomanem llegir amb tranquil·litat. Dins de cada volum trobareu fitxes útils en moltes de les activitats de la vida diària i de l'escola.

Que hi  podeu trobar?

En el primer volum es parla del diagnòstic i el tractament del TDAH, i ens ajuda a entendre els símptomes i la repercussió del trastorn.

El segon està enfocat  a com millorar les destreses de l'infant en l'educació i l'estudi, i inclou tècniques de suport al nen amb TDAH a l'aula.

El tercer volum tracta del control de les conductes relacionades amb el trastorn i com abordar-les tant a casa com a l'escola.

El quart volum ens ajuda a ampliar el coneixement sobre el desenvolupament de les destreses socials i de la vida quotidiana i com reforçar-les.

I finalment el cinquè i darrer volum  ens ofereix una sèrie de recomanacions i informació general, així com enllaços d'interès i bibliografia sobre el tema.

Esperem que us agradi i us sigui útil per a treballar conjuntament des de la família i l'escola amb els nostres nens i nenes amb TDAH!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada