dissabte, 28 de gener de 2012

Ponència del Dr. Barkley en la Jornada "Avances recientes en el diagnóstico, comprensión y manejo del TDAH" de Fundació Adana


La Fundació Adana va organitzar el passat 16 de desembre la jornada "Avances recientes en el diagnóstico, comprensión y manejo del TDAH" en la que va participar el Dr. Barkley.

El Dr. Barkley com ja hem parlat en altres ocasions és un gran expert a nivell mundial sobre el TDAH , que a més a més té una gran capacitat per comunicar i transmetre els coneixements.

En la seva primera ponència es va centrar en la descripció del que és el TDAH, els criteris per al seu diagnòstic segons el DSM-IV i  novetats pel DSM-V, la autoregulació emocional, la simptomatologia en l'adult, i es va centrar molt especialment en els subtipus i les problemàtiques addicionals al TDAH.

En la segona intervenció de la jornada va parlar de les funcions executives i la seva regulació en el TDAH. va intentar respondre a la pregunta de si el EFDD (Executive Funtion Deficit Disorder) és el mateix que el TDAH.

En una tercera intervenció va parlar de diferents estudis i programes realitzats amb nens i els seus resultats.

En una quarta intervenció va comentar les teràpies cognitives pels adults amb TDAH. I finalment va parlar dels avenços en el tractament farmacològic del TDAH.

Us recomanem llegir les diferents ponències, encara que per estar en anglès puguin representar un esforç extra. Valen la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada