divendres, 21 de setembre del 2012

Publicació d’un protocol de detecció i atenció educativa als afectats pel TDAH


Benvolgudes famílies, amics i amigues, coneguts:

Ens plau fer-vos arribar molt bones notícies des de la Federació Catalana d’Associacions de Familiars afectat pel TDAH (FCAFA-TDAH) i que s’anunciarà públicament en el marc de la V SETMANA EUROPEA del TDAH. 

Després d’anys de feina, la Federació Catalana ha aconseguit una reivindicació històrica pel que fa a Ensenyament:

la Publicació d’un protocol de detecció i atenció educativa als afectats pel TDAH.

Dijous passat, i en representació de totes les associacions catalanes federades, es van reunir amb la Consellera d’Ensenyament la Sra. Elena O’Callaghan, Presidenta de la Federació i Presidenta de TDAH Catalunya, la Sra. Begonya Pugés, Vicepresidenta de TDAH Catalunya i el Sr. Jesús Romero, President de TDAH-Lleida. 

 
En el marc de la nostra propera Jornada (recordeu, dia 5 octubre), la Consellera farà públiques les mesures adoptades pel Departament d’Ensenyament, encaminades a la reducció del fracàs escolar dels afectats per TDAH. Us assegurem que es tracta d’un gran i significatiu pas en l’atenció als afectats.
 
En el decurs de la reunió, la Consellera va valorar i agrair la feina feta per la Federació, sempre des d’un tarannà de diàleg i bona entesa, i també va manifestar el desig de continuar col·laborant mútuament. Així mateix, la Federació va declarar la intencionalitat de continuar en aquesta línia com fins ara, posant-se a disposició del Departament, sempre des d’una bona entesa i des de l’evidència científica.
 

La Federació també va anunciar a la Consellera les seves futures línies de treball per cobrir l’atenció social dels adolescents, joves i adults amb TDAH. En aquest sentit, es van fer diverses peticions al Departament, en els àmbits d’ensenyament no obligatori i d’incorporació tutelada al món laboral. La Consellera i el seu equip van manifestar que estudiarien aquestes peticions. 
 
      
Agraïm la sensibilitat i el compromís de la Consellera i el seu equip envers l’atenció als afectats per TDAH, especialment en els moments difícils que estem passant. Ens congratulem de les mesures adoptades i creiem que és molt el que s’ha aconseguit a través de la Federació, però som conscients que encara falta molt camí per recórrer.


I en aquest camí, ens agradaria poder continuar comptant amb el vostre suport.


Us esperem a la Jornada del dia 5!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada