dimarts, 15 de maig de 2012

Ponències del IV Congrés Nacional del TDAH a Donosti

En el IV Congrés Nacional de TDAH celebrat a Donosti els passats 11 i 12 de maig es van presentar diverses  ponències que van voler situar, des de diferents perspectives, el punt exacte on ens trobem en relació al trastorn i el seu tractament.


El Dr. Rafael Benito, psiquiatra de l'hospital Quirón de Donostia va presentar la ponència "Cómo detectar la persistencia del TDA-H en la vida adulta, separando lo normal de lo patológico y detectando el TDA-H en problemas psíquicos que lo encubren."

El Dr. Josep Antoni Ramos Quiroga, Coordinador del Programa de TDAH. Hospital Universitari Vall d'Hebron, va seguir parlant del TDAH en adults amb " Tratamiento del TDAH en adultos: medicina basada en pruebas".

El Dr. Erik Dickhaus, neuropatòleg, va parlar de "El TDAH y sus comorbilidades. Un viaje dentro del cerebro: cómo reconoce, explica y trata el médico el TDAH."

El president de FEAADAH i doctor en dret, Fulgencio Madrid, va presentar "El TDAH, el Código Penal, la Ley de Responsabilidad Penal de los Menores y la jurisprudencia. Primeros resultados del Proyecto de Investigación de la Universidad de Murcia sobre Implicaciones Penales, Criminológicas y Penitenciarias del TDAH ".

El fiscal cap provincial de Guipuscoà, Jaime Goyena, va complementar aquesta informació amb la presentació "Justicia juvenil y adolescentes infractores".

Marina Peña, psicòloga especialista en família i educació, va oferir "De la infancia a la adolescencia. Riesgos y oportunidades" i "Nutrición afectiva para los TDA-H. Una propuesta para la familia."

En l'àmbit educatiu, la Dra. Isabel Orjales, pedagoga i professora de la UNED, va parlar de "Razones y estrategias para apostar por los niños con TDAH en el aula."

També en aquest àmbit, la Dra. Ana Aierbe, psicòloga i professora de l'UPV, va presentar "Los adolescentes con TDAH y las pantallas: Perfil de consumo, mediación parental, personajes de identificación y valores percibidos."

Lorea Aretxaga, psicòloga i pedagoga,  va seguir amb "La respuesta al alumnado con TDA-H en el marco de una escuela inclusiva".

Per altra part, també es va poder escoltar a Adela Tortosa, psicoterapeuta,  de l' associació ANSDHA explicar "Organización e historia de una Asociación".

Finalment, es va presentar les conclusions del grup de treball d'associacions de pares del Projecte PANDAH,  que és el primer Pla d'acció sobre el TDAH elaborat i posat en marxa a Espanya per psiquiatres, psicòlegs, pediatres, neuròlegs i educadors, amb el suport de Shire. L'objectiu és aconseguir un consens en l'abordatge multidisciplinari del trastorn.  

Podeu llegir algunes de les ponències:

Gràcies ADAHIgi per l'organització!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada