divendres, 10 de juny del 2011

Entrevista Dr, Mateu Servera - Guia de pràctica clínica sobre el TDAH en nens i adolescents

Recentment, el Ministeri de Sanitat i Política Social ha publicat la Guia de Pràctica Clínica sobre el Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) en Nens i Adolescents. Aquesta Guia s'enquadra dins del Projecte GuíaSalud del Pla de Qualitat pel SNS.

En una entrevista el Dr. Mateu Servera, professor de la Universitat de les Illes Balears, expert en avaluació i tractament dels problemes psicològics de la infància i l'adolescència, especialment en el TDAH, i un dels revisors externs d'aquesta guia, ens parla de la necessitat que existeixin eines utils tant per a professionals com per a les persones afectades.

Explica que aquestes guies són una manera d'unificar criteris en avaluació i tractament a partir de la investigació basada en l'evidència que garanteix, fins a on és possible, que la persona rebrà l'atenció i el tractament més adequat.

Les guies són especialment útils en trastorns complexos, multidisciplinaris i controvertits com el TDAH, on l'excés d'informació crea desinformació i aquest tipus de guies poden constituir un far per mantenir-se en el que la ciència ha pogut establir fins al moment.

Vol posar l'accent en la importancia que la Guia de Pràctica Clínica del Sistema Nacional de Salut fos adoptada com a eina de treball en la majoria de centres dedicats a l'avaluació i al tractament del TDAH, precisament per garantir la millor assistència.

Encara que és conscient que entre investigadors i professionals sempre hi ha punts que poden suscitar discussió, creu que en termes generals és un bon instrument de treball. Opina que el que no té molt sentit és que cada centre treballi de manera diferent i que no arribin a unificar-se els procediments, especialment d'avaluació i diagnòstic.

Això seria un gran avanç molt esperat per les persones afectades!!

Animeu-vos  a donar una ullada a aquesta guia!!

1 comentari:

  1. Muchas gracias por poner la Guia al alcance de los padres. Soy madre de un niño de cuatro años diagnosticado de TDA aunque es pequeño todavía para ver si también es hiperactivo pero tiene muchos "rasgos" para serlo.
    El peque de la casa tiene un blog de su día a día más o menos actualizado
    www.theadriansblog.blogspot.com
    Saludos

    ResponElimina