dimarts, 5 de juliol de 2011

Quèquicom: Nen para quiet!

El programa Quèquicom de TV3 ofereix en la seva programació d'estiu dos capitols relacionats amb el TDAH emesos per primera vegada el  2010.

El primer capitol Nen para quiet! ens presenta dos casos de nens amb TDAH, els del  Aitor i l'Ainoa, i com aquest transtorn afecta a la seva vida cotidiana, però sobretot a la seva vida escolar. L’Aitor participa en un estudi de l’Hospital del Mar de Barcelona per comprendre millor el cervell dels nens amb TDAH. Li fan una ressonància magnètica funcional per comprovar quin grau d’afectació pot tenir l’àrea del cervell relacionada amb la motivació que fa que per aquest nen sigui impossible relaxar-se i centrar-se en una cosa. L’Ainoa, de 10 anys, és una nena molt tranquil·la, però té un dèficit d’atenció important. Li costa molt concentrar-se i, per tant, aprendre. Necessita ajuda específica de pares, mestres i metges.

En el segon capitol TDAH: transtorn d'oportunitats, la Fina  de 40 anys i el Xavier ens expliquen el seu cas. La Fina sempre havia pensat que era despistada i desorganitzada i sempre li havia costat més que als altres estudiar. Va arribar a pensar que era tonta. Als 40 anys va saber que tenia el trastorn per dèficit d’atenció, el TDAH, una malaltia neuropsiquiàtrica que s’inicia en la infantesa i sol ser crònica. El mateix li passa al Xavier Vela, esportista d’elit i hiperactiu. Tant en el seu cas com en el de la Fina, la medicació ha estat la clau per poder fer una vida normal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada