dimarts, 16 d’octubre del 2012

El TDAH a debat al programa El Mirall de Catalunya Radio

El programa El Mirall de Catalunya Radio del dia 15 d'octubre va tractar sobre el TDAH, que és aquest trastorn, com tractar-lo i com afecta la vida dels infants i les seves families.
 
El programa va tenir com a participants a Rosa Nicolau, psicòloga clínica de l'Hospital Clínic, al president de la Plataforma de Familiars d'Afectats de TDAH i secretari de la Federació catalana d'associacions d'afectats, Marià Merino, i a Paulino Castells, coautor de "TDAH, un nuevo enfoque" , i a aquells oients que van voler explicar el seu cas.
  
 

1 comentari:

  1. He escoltat el programa El Mirall, de Catalunya Ràdio on es parlava del TDAH. És la segona vegada que sento el Sr. Paulino Castells. La primera, també va ser presentant el seu llibre, però en un entorn més òptim per poder parlar despectivament de la "pastilleta", com diu quan es refereix a la medicació que prenem els afectats pel TDAH. "De posar-li la pastilleta a la boca a drogar-se, hi ha un pas" -va dir en aquella ocasió. Aquesta vegada el Sr. Castells ha anat suavitzant el seu to al llarg de l'entrevista, potser perquè ha vist perillar les vendes del seu llibre, potser perquè ha volgut seguir la línia dels altres dos convidats per no ser tan contradit o potser perquè no té criteri o no el pot basar en l'evidència científica.
    El meu fill està diagnosticat des dels 8 anys, ara en té 15. Fa tractament multimodal des que va ser diagnosticat. Ha canviat de medicació diverses vegades, i de psiquiatre, psicòleg i escola, també. Tot i seguir tractament hem passat per situacions molt crítiques i per moments molt difícils que ens han fet modificar el nostre model educatiu respecte els altres fills i ha fet trontollar l'estabilitat emocional familiar. I el nostre, no és un cas aïllat, ni molt menys.
    Em refereixo que aquest senyor amb les seves paraules (i dedueixo que amb el seu llibre) s'està carregant de manera inadmissible el tractament d'un trastorn que existeix, que no és dogma de fe perquè hi ha centenars d'estudis que en parlen. Potser algú hauria de dir-li que si es vol dedicar a la literatura que intenti no ferir la sensibilitat de ningú i molt menys la dels afectats pel TDAH i de les seves famílies, que ja la tenim a flor de pell.

    Aprofito per enviar dues cançons-rap que ha escrit el meu fill. La lletra reflecteix el seu estat emocional.

    http://www.youtube.com/watch?v=GpzHK8gUTUM&feature=plcp (SOLO EN ESTE JUEGO)
    http://www.youtube.com/watch?v=ynonOs05wgo&feature=plcp (VIDA CRUDA)

    ResponElimina