dilluns, 30 de maig del 2011

TDAH i problemes d'alimentació

Josep Antoni Ramos, coordinador del Programa de TDAH de l'Hospital Universitari Valle d'Hebron i Vanesa Richarte, psiquiatre de l'equip d'infantil i adults de TDAH del mateix centre, han debatut sobre la importància de la dieta equilibrada en pacients amb TDAH. 

Tal com afirma Josep Antoni Ramos, l'alimentació és capital en els pacients amb aquesta malaltia, ja que solen ser desorganitzats i despistats , la qual cosa fa que la seva dinàmica d'alimentació diària estigui molt alterada: "Obliden de fer-se el menjar o s'afarten; en general, pot dir-se que no és una dieta regular ni tot lo sana que hauria de ser", adverteix.

Les dades epidemiològiques recullen major incidència de bulímia i de trastorns de la conducta alimentària no especificats, sobretot en nens i, d'altra banda, major obesitat en adults amb TDAH.

El tractament del pacient infantil amb TDAH i trastorn alimentari es basa, en absència d'evidència científica sòlida, en una dieta equilibrada i en exercici físic. En nenes és més freqüent la bulímia, que comparteix amb el TDAH la impulsividad. "Els estudis demostren que el 15-20 per cent de pacients amb bulímia tenen TDAH". El tractament suposa l'abordatge dels dos trastorns alhora amb terapia cognitiu-conductual, des del punt de vista psicològic, i la prescripció de medicaments estimulants i no estimulants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada